söndag 11 januari 2009

Kommunikation

Tiden går frammåt, och förändringar följer med.
Även vad gäller vårt sätt att kommunicera. Förr hade man postgång för att nå fram med meddelanden långt bort.
Sen kom telefonen, en i varje stad först, sen en i varje by. Familjerna fick med framtidens förändringar en egen fast hemtelefoni. Mobiler kom, men de var sälsynta och såg man dom var dom stor och klumpiga, med andra ord hel omöjliga att dölja. Nu har alla mobiler, till och med sånna där små snorungar som man kallar dem för. Mobiler underlätta vårt sätt att ringa å prata med varandra. Sen kom funktionen SMS, så nu sms:ar nog fler snabba meddelande än ringer.

Datorerna kom också, även dessa in i människans vardagsliv med stormsteg. Man började maila istället för att skicka post eller ringa. Individer skaffade sej olika chatt program för att enklare kunna kommunicera med vänner och bekanta långt borta. Men även med nyfunna vänner man hittapå olika chattforum. ICQ, MSN och idagens läge dent nya populära forumet Facebook. Där man kan få reda på nya händelser i andras liv genom att enkelt kolla deras statusuppdateringar. man kan läsa vad en kompis kompis skriver till ens tredje vän..

Förr var det dialoger även om folk man talade med bara lyssnade med ett halvt öra. Idag sänder vi iväg mer å mer monloger, som med lite tur kan bli en dialog. Man drar iväg ett sms, skickar ett mail, skriver enkelt in på facebook att man är gravid, så slipper man berätta det till alla- man kan även visa upp sin stora fina mage enkelt på ett kort på facebook- för då slipper juh alla komma å titta på den...(jaaa...jag är sarkastisk inte gnällig om du tror att du sitter å läser en bitterfittas blogg). Och där kom även det kommunikations fenomenet- bloggen fram :) Tänk så enkelt jag kan dela med mej av mina tankar till alla nu genom att enbart skriva en enkel liten blogg. Slipper jag föra en dialog om vårt nya sätt att kommunicera :) För idag ska ALLA ha sin egen blogg, till och med min vän Lena har skaffat nu...så jag kan juh inte vara sämre... hon följde ju mej med in i facebook eran..haha...även om denna form av kommunikation är mer monlogbaserad än dialogbaserad !!

1 kommentar:

  1. Kul att du också blivit bloggare! Jag har också en liten en...
    Inget seriöst utan nästan bara ytligt tjafs, men du får gärna kolla in och gärna lämna en komentar..

    Hälsingar kusin vitamin!

    SvaraRadera